Velká řada lidí nesnídá, protože si na snídani během pracovního týdne neudělají čas. Co si snídani připravit předcházející den. Je to velice jednoduché, neboť základ je vždy stejný – ovesné vločky, kokosové (může být i obyčejné) mléko, ovoce a pár dalších drobností na dochucení.
Skleničku si připravíte večer a ráno ji pak jenom vezmete s sebou do práce, případně ji přibalíte dětem do školy.
Základní recept na 1 skleničku:
- 1 – 2 lžíce ovesných vloček, můžete se střídat s vločkami pohankovými, špaldovými nebo žitnými – dáme na dno skleničky
- 1 – 2 lžíce kokosového, mandlového či obyčejného mléka – nalijeme na vločky
- na doslazení med nebo javorový sirup
- ovoce – dle chuti
- ořechy a semínka – dle chuti
- 1 lžíce jogurt navrch, můžete střídat s tvarohem
Směsi:
- jablko, trochu mleté skořice, rozinky, vlašské ořechy
- malinová marmeláda, sušené meruňky, dýňová semínka
- jahody, chia semínka, kešu ořechy
- nektarinky s vlašskými ořechy
- blumy, sušené brusinky, chia semínka
- banán, strouhaný kokos na jogurt
- švestky, mák do jogurtu
- banán, kustovnice (goji semínka), slunečnicové semínko, med
- mandarinky, pomeranč a skořice
- banán, mleté ořechy, čerstvý ananas, kokosová moučka
Samozřejmě, že směsi si můžete připravit dle své chutě či sezónního ovoce.
Ovesné vločky – dodají tělu v dobře stravitelné formě dostatek energie. Ukrývají v s sobě velké množství sacharidů, bílkoviny a vlákniny (pozitivně ovlivňuje činnost trávicí soustavy a střev) a naopak malé množství tuku. Také v nich najdete vitamíny a minerální látky, především železo.
Ořechy – jsou zdrojem bílkovin, nenasycených tuků, vitamínů (především E – důležitý antioxidant) vlákniny a minerálů. Kaloricky jsou vydatné.
Jogurt – je dobrým zdrojem bílkovin a vápníku, napomáhá správnému trávení.
Med – jeho konzumací lze předcházet mnoha zdravotním potížím, či se lépe vypořádat s již probíhajícím onemocněním. Je považován za přírodní antibiotikum, neboť je schopen (díky svému složení) ničit bakterie a posilovat organismus.
Ovoce – dodá tělu potřebné vitamíny (podporují obranyschopnost), vlákninu a minerální látky.
Zanechte komentář
You must be logged in to post a comment.